Scroll Top
besparen en betalen
meedoen kost niets, behalve €4,50 (per maand) voor onderhoud

Zonnepanelen zorgen voor een besparing op energiekosten
Dat is fijn, want hiermee dalen de woonlasten voor huurders. Wij betalen het zonnepanelenproject van het fusiebudget. De kosten voor het plaatsen zijn dus voor onze rekening.

Garantie op geld besparen
Wij plaatsen alleen zonnepanelen op huurwoningen waar dit rendabel is. De besparing verschilt namelijk per woning. Dit heeft te maken met de ligging van de woning/daken en eventuele schaduw. Voordat we zonnepanelen plaatsen, komen we langs voor een persoonlijk gesprek. Dan rekenen we ook de jaarlijkse besparing voor u uit.

HBV voor Zon werkt met maximaal 6 zwarte zonnepanelen van minimaal 340 WattPiek. In sommige gevallen kan dit aantal afwijken. Tijdens het keukentafel gesprek bespreken we dit met u. Ze leveren gemiddeld 1500 tot 2000kWH (voor daken die op het zuiden, oosten of westen gericht zijn). Dit is zo’n €300,00 tot €400,00 euro per jaar.

Met software kunnen we precies uitrekenen wat de zonnepanelen opleveren. U krijgt de eerste 5 jaar garantie op de opbrengst. Leveren de zonnepanelen minder dan verwacht? Dan krijgt u een vaste compensatie per gemiste kWh. De kWh garantie is verzekerd door Lloyd’s of London; de grootste verzekeraar ter wereld.

U betaalt een vast bedrag van €4,50 per maand
Huurders die meedoen betalen alleen voor het onderhoud, de verzekering en (later eventuele) vervanging van de zonnepanelen. Dit kost u €4,50 per maand. U betaalt het via de service kosten van uw woning. Het is een vast bedrag, dat niet verandert. Ook niet als u een huurverhoging krijgt.

  • Verzekering via de opstalverzekering van Alwel
  • Ondersteuning, onderhoud en reparaties van de zonnepanelen


Teveel opgewekte energie levert u terug aan het energienet
Hiervoor krijgt u een vergoeding van de energieleverancier. Dit is evenveel als u betaalt voor geleverde energie. We noemen dit ook wel salderen. Het salderen zal afgebouwd worden. Op dat moment krijgt u nog steeds een vergoeding voor het terug leveren van de energie, maar de vergoeding is lager dan energie die u inkoopt. Het is dus interessanter om de opgewekte stroom zelf te verbruiken. Zet bijvoorbeeld de vaatwasser of wasmachine aan als de zon op uw dak schijnt.

Tip: kijk kritisch naar uw energieleverancier en de vergoeding die u van hen krijgt voor het terug leveren van energie.


Zonnepanelen helpen ook om de CO2 te verlagen
De HBV wil in totaal op 550 huurwoningen zes zonnepanelen plaatsen. Een berekening [1] geeft aan dat dit jaarlijks 1971kWh levert, ongeveer 1.031 CO2 per jaar.

[1] Gerekend met de emissiefactor van de gemiddelde Nederlandse elektriciteitsmix volgens de Klimaat- en Energieverkenning 2019 van CBS/PBL. Volgens de daarin gebruikte methode was de emissie van elektriciteit in 2019: 0,344KG CO2/kWh.
Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan er informatie vanuit uw browser bewaard blijven voor specifieke service, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy voorkeuren veranderen. Let op: het blokkeren van sommige cookies kan uw gebruikerservaring op onze website beïnvloeden.