Scroll Top
Plaatsing zonnepanelen
wat kan ik verwachten?

Eerst: een persoonlijk gesprek bij u thuis
Voordat de monteurs langskomen, bespreekt Led Up samen met u wat ze gaan doen. Hiervoor maken ze een afspraak bij u thuis. Zij rekenen dan de besparing voor u uit. En er is genoeg tijd om al uw vragen te stellen.

Professionele monteurs plaatsen de zonnepanelen op afspraak
Led Up spreekt met u een dag af om de zonnepanelen veilig op het dak te leggen. Fijn als u dan thuis bent om de monteurs binnen te laten. De monteurs dragen bedrijfskleding. En ze hebben een verklaring omtrent gedrag bij zich. De hoofdmonteur spreekt de werkzaamheden met u door: buiten en in uw huis.

De monteurs werken met een steiger
Het kan zijn dat u daardoor even minder goed in en uit uw woning kan. Ook plaatsen de monteurs valbeveiliging. Zo kunnen ze veilig werken.

Aankomst LedUp met zonnepanelen

Steiger

Opbouwen steiger

HBV Etten-Leur

Plaatsen

Zo ziet uw dak er uit
Het heeft de voorkeur om maximaal 6 zonnepanelen te plaatsen. Dit kan op verschillende manieren. De monteurs bekijken hoe de panelen het beste op uw dak liggen. Elk dak is anders, daar passen we het aantal panelen en de plaatsing op aan.

Horizontaal

hbv003-01

Verticaal

Om raam

Het werk in huis duurt maximaal een dag
De zonnepanelen zijn met drie kabels verbonden aan de omvormer in huis. De kabels gaan dus door uw dak. Het kan zijn dat er ook een PV-verdeler nodig is. De omvormer en PV-verdeler komen op een plaats waar we het beste een aansluiting kunnen maken. En waar u zo weinig mogelijk overlast van heeft. Waarschijnlijk op zolder (of in de badkamer).

Vanuit de omvormer loopt ook een kabel naar uw meterkast. Zo kunt u de energie van uw zonnepanelen zelf gebruiken. Soms moeten we hiervoor een nieuwe kabel aanleggen door het huis. Dit gebeurt zoveel mogelijk langs andere leidingen. Het kan zijn dat u tijdens het werk even geen stroom heeft.

omvormer

Omvormer met daaronder
de PV verdeler (zolder)

Kabel

Kabels

Meterkast

Meterkast

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg ervoor dat de zolder goed bereikbaar is voor de monteur. En dat uw kwetsbare en duurbare spullen niet in de buurt liggen. Dan weten we zeker dat er geen schade ontstaat.

Sneller klaar, minder last van stof
De monteurs komen dus op zolder, in de meterkast en andere ruimten waar de kabels langs komen. Zij zullen gaten moeten boren. Op verschillende plaatsen. De monteurs gebruiken hierbij een stofzuiger. Maar het geeft altijd wat overlast. U kunt de monteurs helpen. Door ervoor te zorgen dat de ruimten leeg zijn. Zo zijn de monteurs sneller klaar en heeft u minder last van stof.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan er informatie vanuit uw browser bewaard blijven voor specifieke service, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacy voorkeuren veranderen. Let op: het blokkeren van sommige cookies kan uw gebruikerservaring op onze website beïnvloeden.